Press "Enter" to skip to content

HALTI XPD 2 Hiking Tent Review – Camping in New Zealand

Kiilamaisen muodon ansiosta vaellusteltta kestää rajumpiakin myrskytuulia.

Telttamme ulkokangas ja lattiakangas kestävät jopa 5000 millimetrin vesipatsaan ja sen saumat on teipattu vedenpitävyyden varmistamiseksi.

Teltan mukana tuli kätevä korjaussarja, jolla pystyy korjaamaan mahdolliset repeämät tai irronneen vetoketjun. Toistaiseksi emme ole vielä päässeet korjaussarjaa käyttämään.

Kolmen kuukauden aikana nukuimme teltassa keskimäärin joka kolmantena yönä. Lämpötilat vaihtelivat lomamme aikana +32 asteesta +4 asteeseen, joten vaellustelttamme oli olosuhteiden kannalta aika nappivalinta.

Tuuletusaukkoja voi säädellä säätilan mukaan ja ilma vaihtuu teltassa erittäin hyvin. Kylmällä ilmalla (alle +10 astetta) lämpö säilyy teltan sisällä pitkälle aamuyöhön saakka.

Telttamme ulkokangas ja sisäkangas ovat polyesteria, joissa molemmissa on ripstop kudonta. Teltan pohja on polyesteria.

Telttakangas on kestänyt kovaakin käyttöä erittäin hyvin ja toistaiseksi olemme selvinneet ilman sen suurempia kolhuja. Ainoa telttaan tullut reikä on stove hyttysverkossa muurahaisten yllätyshyökkäyksen jäljiltä.

Meidän vaellustelttamme on nimeltään Halti XPD 2 ja saimme sen Haltin sponsoroimana mukaan ikilomalle.

Vaellustelttamme on kestänyt vettä erittäin hyvin, ja olemme kokeneet jopa kolmen päivän kestäviä kaatosateita Uuden-Seelannin nopeasti vaihtuvassa ilmastossa.

Meidän telttamme painaa kokonaisuudessaan 3.7 kiloa, joka on melko kilpailukykyinen paino kahden hengen tunneliteltalle. Paljoa enempää ei vaelluksella jaksaisi edes kantaa mukana.

Katso telttamme esittelyvideo, joka on kuvattu Uuden-Seelannin upeimmissa maisemissa.

Teltan sivuista löytyy useita säilytystaskuja pikkutavaroille ja vaelluksella kastuneet sukat voi ripustaa kuivumaan teltan sisällä oleville naruille. Kaikissa ovissa ja tuuletusaukoissa on hyttysverkot, mutta ne eivät kuitenkaan pidä muurahaisia loitolla.

HALTI XPD 2 Treking Camping Tent Testimonial:
Me valitsimme reissuumme mukaan kolmen vuodenajan teltan (kevät-kesä-syksy), koska Uudessa-Seelannissa sää vaihtelee paljon ja erittäin nopeasti.

Telttamme kaikki “turhat” tilat on minimoitu, jotta se olisi mahdollisimman kevyt ja pieni.

Telttanarut ovat todella vahvat ja niissä on näppärä kiristysmekanismi, jolla teltan ulkokankaan saa pingoitettua mahdollisimman kireäksi. Narut eivät mene solmuun, koska niitä säilytetään teltan ulkopinnassa olevissa säilytyspussukoissa.

Meidän telttamme arvo pyörii noin 300 euron paikkeilla, mikä on mielestämme hyvä hinta tämän laatuiselle teltalle.

Alumiiniset V-malliset maakiilat (23kpl) ovat vahvat ja uritetut. Pienellä voimankäytöllä kiilat ovat uponneet jopa kovaan soraiseen maaperään.

Telttakaaret (3kpl) ovat 8,5 mm alumiinia, jotka on merkitty selkeillä värikoodeilla. Meidän ei tarvitse koskaan arpoa mikä keppi pitää pujottaa mihinkin reikään!

Meidän telttamme on kaksikerroksinen; ulkokerros on vedenpitävää kangasta ja sisäkerros on hengittävää kangasta. Molemmat kerrokset pystytetään samanaikaisesti ja parhaimmillaan kannettava kotimme on nukkumisvalmiina alle kahdessa minuutissa.

Me valitsimme tunneliteltan juurikin teltan eteistilan takia. Teltan sisällä on enemmän tilaa, kun pystymme jättämään isot rinkat teltan eteiseen.

– – –

Ikilomalla on seikkailijapariskunnan matkablogi, joka kertoo ikuisesta lomamatkasta maailmanympäri. Kuvaamme ja editoimme seikkailuistamme matkavideoita jokaisesta maasta, jossa matkustamme. Tervetuola mukaan ikilomalle!

Seuraa matkaamme:

Ikilomalla on seikkailijapariskunnan matkablogi, joka kertoo ikuisesta lomamatkasta maailmanympäri. Kuvaamme ja editoimme seikkailuistamme matkavideoita jokaisesta maasta, jossa matkustamme. Tervetuola mukaan ikilomalle!

Matkavideot on kuvattu Nikon 1 J5 kameralla editointi on tehty Hewlett-Packard OMEN läppärillä. Lähes kaikki vaatteemme ovat Luhta brändiä ja HAIX kenkämme ovat Varustelekasta.

Nettisivullamme: http://www.ikilomalla.fi
Facebook: https://www.facebook.com/ikilomalla
Twitter: https://twitter.com/Ikilomalla
Instagram: https://instagram.com/ikilomalla/

Matkavideot on kuvattu Nikon 1 J5 kameralla editointi on tehty Hewlett-Packard OMEN läppärillä. Lähes kaikki vaatteemme ovat Luhta brändiä ja HAIX kenkämme ovat Varustelekasta. (sponsoroidut tuotteet).